Ако има твърдение, което е вярно за маркетолозите, то е, че „промяната е единствената константа“.

Маркетинговият пейзаж може да бъде непредсказуем, особено при предизвикателствата и несигурността през последните няколко години.

Според проучванията на CallRail за растежа на агенциите 94% от малките предприятия са търсили помощ от маркетингова агенция след спирането на работата през 2020 г. А тазгодишният доклад разкрива, че 95% от американските маркетинг специалисти са постигнали целите си за приходите през миналата година.дигитална агенция

GrowEasyltd.com

И така, какво следва за маркетолозите от малкия бизнес, които искат да напреднат през 2023 г.?

Разполагате ли с необходимите инструменти, умения и знания, за да успеете в този постоянно развиващ се пейзаж?

Как вашата агенция трябва да адаптира стратегията си, за да се съобрази с честите промени на пазара и да се подготви за бъдещето?

Тъй като професионалистите от агенциите предвиждат още повече промени за предстоящата година, сега е идеалният момент да поемете по правилния път.

В най-новия доклад на CallRail „Прогнози за агенциите през 2023 г.“: В него ще откриете всички данни, от които се нуждаете, за да дадете на маркетинговата си стратегия необходимия тласък.дигитална агенция Grow Easy

1. Превъзхождайте конкурентите си със задължителните автоматизирани маркетингови инструменти

Ако искате да отличите агенцията си от конкуренцията, ще искате да намерите начини да направите работния си процес по-ефективен – и в този случай автоматизацията е задължителна.реклами в Google Ads

Изкуственият интелект (ИИ) ще бъде основен играч в маркетинга на малкия бизнес през следващата година, като много водещи агенции вече започват да използват тази технология.

ИИ е термин, който често се използва, но какво точно означава той?

Grow easy

Изкуственият интелект по принцип е събирателен термин, който описва набор от уникални, но свързани технологии, които могат да симулират човешките възможности.

Conversation Intelligence на CallRail е основен маркетингов инструмент, който използва AI за автоматично анализиране на обажданията и предоставяне на информация за думите и идеите, които вашите клиенти използват. След това агенциите могат да използват тази информация, за да коригират своите ключови думи и маркетингови стратегии.

Сайт grow easy

Андрю Р. Мимо, основател на Mantic Media Group, сподели следното за това как автоматизираните инструменти са повлияли на бизнеса му:

„Използвайки транскрипцията на разговори, ние можем да слушаме разговорите, да открием конкретните ключови думи, които хората използват, и дори лексика, която може би не сме си помислили да изградим – и след това да ги добавим към нашите програми за търсене.“ 

гроу Ийзи

2. Еволюцията на SEO: Как да коригирате стратегията си за цифров маркетинг

Имаше време, когато SEO изглеждаше, че всичко е свързано с оптимизиране на сайта ви за класиране в Google и това беше почти всичко.

Въпреки че оптимизацията за търсачки (SEO) все още е огромен фактор в стратегията за цифров маркетинг, нейното естество със сигурност се е променило.

Днес дигиталните маркетолози се разклоняват, за да включат в своята SEO стратегия различни алтернативни търсачки, включително Bing. Да не говорим, че става все по-често срещано и оптимизирането на съдържанието специално за платформите на социалните медии.

Тези промени предоставят редица нови възможности за маркетолозите на малки и средни предприятия.

Тъй като SEO продължава да се развива, трябва да опитате да приложите следното, за да създадете успешна стратегия:

Тестване на нови термини за търсене.

Оптимизиране за различни търсачки.SEO оптимизация на сайта

Създаване на различни видове съдържание за различни канали.

Оценяване на резултатите, за да видите кои практики работят най-добре.

Започнете да разширявате кампаниите си за дигитален маркетинг още днес с тези прозрения за SEO.SEO оптимизация

3. Как лидерството в областта на мисленето може да изведе вашата агенция на следващото ниво

Всеки бранд иска да бъде лидер на мисълта. Когато вие сте този, към когото другите във вашата индустрия се обръщат за прозрения, знаете, че правите нещо правилно!