„Поръчките на фирмата, изпълнявани за корпорации, институции и частни предприемачи, се характеризират със стриктно внимание към стремежите и нуждите на клиента в съчетание с чувствителен отговор на мястото и местните практики. Във всички свои проекти фирмата се стреми да съчетае сградата с природата. Този новаторски подход към програмните и емоционалните предизвикателства, съчетан със стриктно спазване на графика и бюджетните ограничения, води до уникални проекти, които са спечелили на клиентите й национални и международни награди и признание.“

THconsulting

Проектната концепция за централата на Eni в Рим, известна като Дворец на вертикалните градини (по-горе), е друг пример за работа, която включва зелена стена, растяща отстрани на сградата. Специализирани в „зелени“, устойчиви проекти, те се стремят да покажат начин за превръщане на двадесет етажна сграда във вертикална градина.

THconsulting

Сингапур в частност възприема концепцията за града като пейзаж. проектиран като продължение на парка „Хонг Лим“ – ново зелено пространство, разположено в непосредствена близост до обекта в центъра на бизнес района на града. Тя е архитектурно забележителна, интегрирана и устойчива с офис и търговска среда, разположена на един от най-видимите булеварди на Сингапур – улица Пикеринг.

ти ейч консултинг

Предвижда се сградата да стане самоподдържаща се със събраната дъждовна вода, използвана за напояване и водопади, като растенията покриват не само фасадата, но и представляват важен елемент в интериора. Контурите на сградата разчупват ефекта на „стената от сгради“, за да се увеличат максимално гледките и да се подобри естественото осветление във вътрешността на сградата, докато покритите с растения балкони и тераси около екстериора създават 15 000 квадратни метра вертикална зелена градина, като всеки гост има изглед към градината от своята стая.

ти ейч консултинг

Допълнена от контурните повърхности, които изграждат подиума на сградата, сградата е моделирана по топографски пейзажи и естествени планински скални образувания. Сградата е проектирана като екологично съобразена хотелска и офис структура във вертикална градина. Проектът е добър пример за това как парковете или природата могат да бъдат включени във високите сгради и създадени в рамките на градските центрове.

Сайт THconsulting

С 15 000 м2 небесни градини, отразяващи басейни, тераси със саксии, зелени стени и водопади са проектирани различни палми, сенчести дървета, цъфтящи растения, листопадни храсти и надвиснали пълзящи растения, които създават тропическа обстановка за своите гости и за птиците и насекомите, за да насърчат биоразнообразието в града.

Сайт THconsulting

Ландшафтите са проектирани така, че да се самоподдържат и да зависят в минимална степен от ценни ресурси. Събраната от горните етажи дъждовна вода напоява саксиите на долните нива чрез непитейна рециклирана , както и слънчеви клетки на покрива, които ще захранват лампите и мекото пейзажно осветление в целия хотел.

И накрая, тази красиво семпла и напълно устойчива селска къща се вписва много удобно в своя пейзаж във Формантера, Испания. Тя илюстрира, че интегрирането на вътрешното и външното пространство не е задължително да бъде ограничено до климатични условия, които подкрепят зеленината. Отговорната архитектурна практика е добре известна с прости и изключително елегантни решения на устойчиви и основани на контекста проблеми.

thconsulting.eu

Къщата е разположена на скала с изглед към морето, изложена на въздействието на природните стихии. Първата задача на архитектите, работещи по проекта, е била да възстановят и реставрират съществуващата структура. Имотът трябваше да бъде устойчив, но удобен за живеене, затова бяха създадени поредица от вътрешни дворове, които да добавят зони за уединение, а също така и да служат за защита от вятъра.

thconsulting.eu

Всяко пространство може да се използва по няколко начина в зависимост от позицията на слънцето, като например слънчевата тераса, която се простира отвън. Селската къща е съставена от две основни сгради и други елементи, свързани с оградени пътеки, докато простата дневна зона се разширява в покрива чрез стълбище, предлагащо 360° гледка към околния пейзаж, който се вижда отдолу. Вилата е чудесен пример за това как в архитектурните проекти вече започват да се включват съображения като устойчивост и екологично съобразени проекти.