SEO означава оптимизация за търсачки и представлява процес, използван за оптимизиране на техническата конфигурация на даден уебсайт, релевантността на съдържанието и популярността на връзките, така че неговите страници да станат лесно откриваеми, по-релевантни и популярни за заявките за търсене на потребителите, а в резултат на това търсачките да ги класират по-добре.

Търсачките препоръчват усилия за SEO оптимизация, които са от полза както за потребителското търсене, така и за класирането на страницата, като включват съдържание, което отговаря на нуждите на потребителите при търсене. Това включва използването на подходящи ключови думи в заглавията, метаописанията и заглавията (H1), представянето на описателни URL адреси с ключови думи, а не с низове от цифри, и маркиране на схеми за определяне на значението на съдържанието на страницата, наред с други най-добри практики за SEO.дигитална агенция

Търсачките помагат на хората да намерят това, което търсят онлайн. Независимо дали проучвате даден продукт, търсите ресторант или резервирате почивка, търсачките са често срещана отправна точка, когато ви трябва информация. За собствениците на бизнес те предлагат ценна възможност за насочване на релевантен трафик към вашия уебсайт.

Grow easy

Оптимизацията за търсачки (SEO) е практика за ориентиране на вашия уебсайт към по-високо класиране на страницата с резултати от търсенето (SERP), така че да получавате повече трафик. Обикновено целта е да се класирате на първата страница на резултатите в Google за термините за търсене, които означават най-много за вашата целева аудитория. Така че SEO оптимизацията е свързана както с разбирането на желанията и нуждите на вашата аудитория, така и с техническото естество на това как да конфигурирате уебсайта си.дигитална агенция Grow Easy

Ето основните положения.

Как работят търсачките?

GrowEasyltd.com

Търсачките предоставят резултати за всяка заявка за търсене, която потребителят въведе. За целта те проучват и „разбират“ огромната мрежа от уебсайтове, която съставлява мрежата. Те управляват сложен алгоритъм, който определя какви резултати да се показват за всяка заявка за търсене.

Защо SEO се фокусира върху Google

За много хора терминът „търсачка“ е синоним на Google, която има около 92% от световния пазар на търсачки. Тъй като Google е доминиращата търсачка, SEO оптимизацията обикновено се върти около това, което работи най-добре за Google. Полезно е да имате ясна представа за това как работи Google и защо.

Какво иска Google

Сайт grow easy

Google е създадена, за да предоставя най-доброто изживяване при търсене на своите потребители или търсещи. Това означава да предоставя най-подходящите резултати възможно най-бързо.

Двата основни елемента на търсенето са терминът за търсене (входът на потребителя) и резултатите от търсенето (изходът).

Да кажем, че търсите „ръководства и уроци за Mailchimp“. Това е ясно, недвусмислено търсене. Google разбира какво търсите и предоставя полезна страница като най-висок органичен резултат – собствената страница на Mailchimp с това заглавие.

От гледна точка на Google това е много добър резултат от търсенето и положително потребителско преживяване, защото е вероятно потребителят да щракне върху най-горния резултат и да остане доволен от резултата.реклами в Google Ads

Как Google печели пари

Google печели от това, че хората се доверяват и оценяват нейната услуга за търсене. Тя постига това чрез предоставяне на полезни резултати от търсенето.

Google също така предоставя на фирмите възможност да плащат за поставяне на реклами в горната част на страниците с резултати от търсенето. Думата „реклама“ обозначава тези позиции. Google печели пари, когато търсещите кликнат върху тези платени реклами (PPC), които закупувате чрез AdWords. Ще виждате тези реклами по-специално при по-общи запитвания.SEO оптимизация на сайта

Освен малкия етикет, тези резултати от търсенето изглеждат почти неразличими от другите резултати от търсенето. Разбира се, това е умишлено, тъй като много потребители щракват върху тези резултати, без да осъзнават, че това са реклами.

Именно на това разчита Google. Приходите от реклами съставляват повече от 80% от 182,5 млрд. долара, които Google генерира през 2020 г. Така че, въпреки че функциите за търсене остават основният ѝ продукт, тя зависи от рекламния си бизнес.

Анатомия на резултатите от търсенето

гроу Ийзи

SERP се състои от платени резултати от търсенето и „органични“ резултати от търсенето, като органичните резултати не допринасят за приходите на Google. Вместо това Google предоставя органични резултати въз основа на оценката си за релевантността и качеството на даден сайт. В зависимост от вида на заявката за търсене Google включва и различни елементи в SERP, като карти, изображения или видеоклипове.

Обемът на рекламите в SERP зависи от това какво са търсили потребителите. Ако например търсите думата „обувки“, вероятно ще откриете, че значителен брой от първите резултати са реклами. Всъщност вероятно ще трябва да превъртите страницата надолу, за да намерите първия органичен резултат.

Запитване като това обикновено генерира толкова много реклами, защото има голяма вероятност търсещият да търси да купи обувки онлайн и има много компании за обувки, които са готови да платят за място в резултатите на AdWords за това запитване.SEO оптимизация

От друга страна, ако търсите нещо като „Атланта Фалконс“, резултатите ви ще бъдат различни. Тъй като това търсене е свързано най-вече с професионалния отбор по американски футбол с това име, водещите резултати са свързани с него. Но все пак това е по-малко ясно запитване. Ще намерите новинарски истории, графика на знанията и тяхната начална страница.