Между актуализациите на уебсайтове, оптимизацията за търсачки, блоговете, управлението на социалните медии, маркетинга по имейл, онлайн продажбите, поддръжката в чат и други цифрови задачи, които трябва да бъдат изпълнени, може да е трудно да жонглирате с всичко сами.дигитална агенция

Именно тук идва ролята на аутсорсинга към цифрова агенция.

Но какво точно представлява цифровата агенция?

Именно това сме тук, за да обясним. Следващият път, когато имате нужда от агенция, ще знаете точно какво, къде и защо да търсите.

Какво представлява цифровата агенция?

Една дигитална агенция предлага услуги в различни области на дизайна, разработването, софтуерното инженерство, дигиталния маркетинг и дигиталните комуникации.

В зависимост от размера на екипа и експертизата си, както и от индустрията и нишата, в която работи агенцията, цифровата агенция може да обслужва всякакъв вид бизнес – от стартиращи предприятия, SaaS компании, предприемачи и местни малки фирми до големи международни корпорации, B2C или B2B марки.дигитална агенция Grow Easy

Една дигитална агенция може да е специализирана в няколко области или да е дигитална агенция за цялостно обслужване.

Какви услуги предоставят цифровите агенции?

Grow easy

Услугите, които предоставя една дигитална агенция, могат да включват (но не се ограничават до):

Цифров маркетинг: Включително създаване и изпълнение на стратегия за цифров маркетинг, маркетинг в социалните медии, кампании за заплащане на клик (PPC), включително реклами за търсене, дисплейни реклами и динамични реклами за ретаргетиране, маркетинг по електронна поща, маркетинг на съдържанието, SEO и изграждане на връзки, анализи и др.реклами в Google Ads

Уеб дизайн и разработка: Включително дизайн на UX/UI, разработка на frontend и backend, дизайн и разработка на електронна търговия, копиране на уебсайтове, тестване на ползваемостта, оптимизация на уебсайтове, подобряване на уеб производителността, уеб хостинг и др.

Дизайн и разработка на приложения: Включително проектиране и разработване на мобилни приложения за Android и iOS, настолни приложения за Windows или Linux, прогресивни уеб приложения и др.

гроу Ийзи

Разработване на софтуер: Включително проектиране, разработване и поддръжка на интранет, персонализирани CMS, CRM и други платформи, системи, базирани на изкуствен интелект, решения за IoT, инструменти за автоматизация на бизнес операции, работни потоци и др.

Брандиране: Включително стратегия на марката, послания на марката, визуална идентичност на марката, ръководства за стил на марката, позициониране на марката, управление на репутацията и др.

Какво представлява агенцията за цифрови услуги с пълен набор от услуги?

Една дигитална агенция за цялостно обслужване обикновено предлага цялостни решения за вашето онлайн бизнес присъствие – от визуална идентичност до уеб дизайн, от разработка на софтуер до SEO, от PPC реклама до имейл маркетинг и др.SEO оптимизация на сайта

Този тип дигитална агенция ще поеме идеята за вашия проект и ще ви помогне:

създаде концепция

Определи вашите цели

Разработи стратегии

съставите планове за действие

изгради вашата марка

Повишаване на нивото на вашия бизнес

С други думи, дигиталната агенция за цялостно обслужване е универсално звено за вашите дигитални начинания.

Цифрова агенция срещу агенция за цифров маркетинг

Агенцията за дигитален маркетинг се фокусира върху каналите за дигитален маркетинг, включително:

маркетинг в търсачките

Реклама в социалните медии

Маркетинг на влиятелни личности

Маркетинг по имейл

PPC дисплейни реклами

Кампании за ретаргетиране

PR дейности

Партньорски маркетинг

Маркетинг на съдържанието

Сайт grow easy

Агенцията за дигитален маркетинг обикновено ще създаде за вас маркетингова стратегия и ще ви помогне да определите лицата на купувачите, да създадете пътувания на купувачите и да стартирате кампании за всеки етап от фунията за конверсия.

Това може да включва и специализиран анализ, подкрепен с данни, на възвръщаемостта на инвестициите, ключовите показатели за ефективност (KPI) и общите резултати от кампаниите.

От друга страна, една дигитална агенция разглежда дигиталния маркетинг като част от по-голяма картина, която включва други дигитални канали, като например бизнес уебсайта, приложенията и дори вътрешните софтуерни системи.SEO оптимизация

Освен дигитален маркетинг, услугите на дигитална агенция могат да включват и стратегия на марката, брандиране в социалните медии, оптимизиране на уебсайта за конверсии, оптимизация за търсачки (както техническа SEO оптимизация, така и изграждане на връзки), уеб дизайн и разработка и разработване на софтуер.

Цифрова агенция срещу агенция за уеб дизайн

GrowEasyltd.com

Агенцията за уеб дизайн се фокусира върху проектирането и разработването на вашия уебсайт, електронен магазин или персонализирана цифрова платформа.

Това може да бъде онлайн портфолио, проста уеб презентация за представяне на вашите услуги или цялостно решение за електронна търговия с хиляди продуктови страници и различни функционалности. Така или иначе, агенцията за уебдизайн ще работи по вашето задание, за да създаде и пусне вашия уебсайт.

Агенцията за уебдизайн може също така да се специализира в конкретна CMS, като WordPress, или в конкретни рамки за разработка, като ASP.NET или Laravel. Или може да се фокусира само върху разработването на решения за електронна търговия с платформи като Shopify, Magento или WooCommerce.

От друга страна, цифровата агенция предлага много повече.

Освен уебдизайн и разработка, цифровата агенция ще разшири онлайн присъствието ви чрез брандиране, управление на социални медии, платена онлайн реклама, стратегии за генериране на лидери и други услуги, които ще ви помогнат да изградите своя бранд и да развиете бизнеса си.

Как да изберем цифрова агенция

Както вече споменахме, изборът на подходяща дигитална агенция за вашите проекти ще зависи в голяма степен от вашите нужди, предпочитания и обхвата на услугите, които искате агенцията да поеме от вас.

За да решите дали дадена агенция е подходяща за вашия бизнес, проверете нейната дейност:

Уебсайт, за да научите повече за услугите, които предлага

Местоположението, за да разберете дали агенцията работи на местно или глобално ниво

Портфолио и казуси, за да видите предишна работа

Препоръки на уебсайта, за да научите за опита на предишни клиенти

Рейтинги и отзиви на клиенти в надеждни уеб директории и платформи за оценка

Ценови диапазон и обхват на проектите, по които агенцията обикновено работи

Когато преглеждате портфолиото и казусите на дадена агенция, можете също така да потърсите проекти във вашия бранш, за да видите дали агенцията вече има опит във вашата област. Ако това е така и сте впечатлени от резултатите, които агенцията е постигнала, тя може да е идеалното решение за вашия бизнес.